Carvoeiro

Carvoeiro, het leukste dorp van de Algarve?

Volgens velen is Carvoeiro het leukste dorp van de Algarve.

Het heeft niet de lange zandstranden van Praia da Rocha, niet het wilde nachtleven van Albufeira, maar alles wat een vakantie aangenaam kan maken is hier te vinden.

Gezellige stranden, druk of rustig: u kunt kiezen. Uitstekende restaurants, maar ook goedkope Portugese eettentjes, gezellige café's, waarvan een aantal door Nederlanders wordt gerund, toeristenwinkeltjes, supermarkten, terrassen, golfbanen, een tennispark, een plein aan het strand met live muziek, een disco en zelfs een striptent: kortom een ideaal vakantiedorp voor jong en oud.

In en rond Carvoeiro zijn veel villa's en appartementen te huur, enkele ervan treft u aan op deze website, maar als dit niet uw keuze is dan kunnen wij u altijd helpen om te zoeken naar de ideale vakantielocatie voor u en uw gezin.

Bereikbaarheid en omgeving:

Vliegveld Faro ligt op 50 km, 45 minuten met de auto.

Winkelen in luxe shoppings kan in Portimão (10 minuten), Guia (20 minuten), Loulé (o.a. IKEA) of Faro (40 minuten).

Voor de kinderen: waterparken o.a. in Lagoa, Guia en Alcantarinha, dierentuin in Lagos.

Natuur: Monchique gebergte, omgeving Silves, Westkust bij Aljezur, Ria Formosa bij Faro.

Cultuur: Kasteel van Silves, Vuurtoren Sagres, musea in Portimão, Lagoa, Lagos, Albufeira en Faro. Zandscultpturen in Lagoa, Romeinse opgravingen bij Estoi, historische binnenstad van Faro, Slavenmarkt van Lagos.

Muziek: In het seizoen iedere avond live muziek op het centrale plein, verder veel optredens van diverse bands in Carvoeiro, Ferragudo en Silves, Fado avonden in verschillende restaurants, jam sessions etc.

Sport: talloze golfbanen, tennisbanen, bowling, duiken, surfen en andere watersporten en zelfs een kunst ski/ijsbaan bij Quarteira. Autocircuit bij Portimão, kartbanen etc.

Beto Kalulu, Praia do Cacacarvoeiro